MUTFAKTA OCAĞIN KONUMU NASIL OLMALIDIR?


Her yemekte sudan sebeblerle masada tartışma çıkıyor ve yemeğiniz zevksiz bir hale dönüşüyorsa; mutfaktaki ocağınızın konumunu gözden geçirin.

Arkanızı kapıya dönerek mi yemek yapıyorsunuz?
Eğer öyleyse; bu yemeği pişireni huysuz ahçı konumuna oturtur. Ocağın mutfaktaki konumu Feng Shui'ye göre çok önemlidir. Çünkü ailenin maddi durumuyla, zenginliğiyle ilgilidir. Ocak pencere önünde olmamalıdır.  Kiriş altına konumlandırılmamalı, yatak odasına ve tuvalete bakmayacak şekilde yerleştirilmelidir.

Ocağın etrafında olanlar rahatça çalışabilmelidir. Ocak sürekli temiz tutulmalıdır. Mutlaka ocağınızın her gözünü kullanmaya çalışın! Genelde insanlar devamlı aynı ocak gözünü kullanmayı alışkanlık haline getirmişlerdir. Oysaki her gözün kullanılması gazın sürekli dolaşımını sağlar, bu da düzenli para akışını işaret eder.

Diğer önemli bir nokta; ocağınız bozuk olmamalıdır. Eğer herhangi bir gözü çalışmıyorsa acilen tamir ettirin. Bozuk çalışmayan bir ocak evin bereketini tıkar. Bu saydığımız birkaç örnek, çok yüzeysel bilgiler olmasına rağmen Feng Shui'de ocağın konumunun önemini açıklamaktadır. Bir önemli nokta da; ocak ateş elementini temsil ettiği için;  su elementine ait olan muslukla yan yana veya karşı karşıya olmamalıdır. Eğer böyle bir durum mecburiyetten dolayı varsa, araya uygun elementlerin yerleştirilmesi gerekmektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Feng Shui Akademisi

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.